dilluns, 5 d’agost del 2019

L’ECO, la moneda social d’Eivissa, i altres iniciatives de la CIE, una possibilitat per la reutilització

Si bé no es una creació recent, les monedes locals, monedes socials o alternatives van incrementant la seva presencia en les darreres dècades. Si bé els objectius de cada moneda son diferents en general funcionen com eina per l’intercanvi de bens o serveis de forma paral·lela a les monedes oficials coexistint amb elles. En el cas d’Eivissa tenim una moneda social des de 2013, l’ECO, creada per la Cooperativa Integral d’Eivissa (CIE).  

Logo de l'ECO (CIE)
Si bé l’ECO no esta pensat per la segona mà, tal i com està dissenyada la moneda sí afavoreix la reutilització d’objectes entre els usuaris. En realitat s’oferta  i demanda per tot tipus de serveis, productes artesans, productes de segona mà, etc....  No està pensada en exclusiva per un mercat de reutilització de productes o envasos, però si ho inclou.

De fet des de la CIE recolzen activament la reutilització i la sostenibilitat mediambiental en els hàbits de consum (és un dels seus pilars), i per exemple disposen d’un banc de pots i envasos, on qui tingui pots vuits, nets, sense etiqueta i amb la tapa en bon estat pot vendre’ls a la CIE en ecos. Desprès un altra persona pot comprar-los, promocionant la reutilització d’envasos de vidre. Aquests Ecos prevenients del dipòsit d’envasos poden ser utilitzats en establiments que accepten ecos o en intercanvis amb particulars.

Per últim, un altre  projecte que està funcionant dins de la CIE relacionats amb la reutilització es una llista pròpia de correu electrònic, on diàriament els usuaris comparteixen  anuncis d'intercanvi o de coses de segona mà que necessiten vendre o trobar. Bàsicament és com si fos un grup de Facebook, però privat (encara que qualsevol pot apuntar-se a la llista de correu aquí).





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada